Ele Güne Karşı Yapayalnız kaldık! Özkan Uğur Aramızdan Bir yıl Önce Ayrıldı

MFÖ’nün Ö’sü Ele Güne Karşı, Ali Desidero, Bazen ve Peki Peki Anladık isimli unutulmaz şarkılara imza atan Özkan Uğur; 8 Temmuz 2023’te aramızdan ayrıldı.

Oynadığı dizi ve filmlerle de Türk halkının hem gözünde hem gönlünde yer edinen Uğur, lenf kanserine yenik düşmüştü.

Uğur’un yakın dostlarından Komedyen Cem Yılmaz, X hesabından andı. Yılmaz, “Kalbimizdesin Özkan Abim’ diyerek Uğur’un konserdeki bir fotoğrafını paylaştı.

ÖZKAN UĞUR KİMDİR?

1953’te İstanbul’da doğan Uğur, genç yaşta müzikle tanıştı ve Fenerbahçe Lisesi’nde okurken “Atomikler” adlı amatör bir grup kurdu. Profesyonel müzik kariyerine 1970’te “Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası” ile başladı ve Mazhar Alanson ve Fuat Güner ile birlikte “Kaygısızlar” grubunda yer aldı.

1972’de Barış Manço’nun rock grubu “Kurtalan Ekspres”in ilk kadrosunda yer alan Uğur, daha sonra “Ter” grubunu kurdu. Barış Manço’nun dönüşüyle tekrar “Kurtalan Ekspres”e katılan Uğur, “Ersen ve Dadaşlar”, “Selda ve Dadaşlar” ve “Kardaşlar” gibi gruplarda da çaldı. 1976’da ise “İpucu Beşlisi” grubuna geçti.

1980’lerin başında Mazhar Alanson ve Fuat Güner ile “MFÖ” grubunu kuran Uğur, “Ele Güne Karşı Yapayalnız” albümüyle büyük başarı elde etti. “Peki Peki Anladık”, “Vak The Rock” ve “No Problem” gibi birçok albümde yer aldı.

Müzisyen kimliğinin yanı sıra oyunculuğuyla da dikkat çeken Uğur, “Arkadaşım Şeytan”, “Eşkiya”, “Komser Şekspir”, “Alacakaranlık”, “A.R.O.G.”, “G.O.R.A.”, “Yahşi Batı” ve “Pek Yakında” gibi filmlerde rol aldı. Ayrıca “İkinci Bahar”, “Cennet Mahallesi” ve “Türk Malı” dizilerinde de izleyiciyle buluştu.

2013’te lenf kanserini yenen Uğur, 2020’de tekrar kanser tedavisi görmeye başladı ve geçen yıl 8 Temmuz’da hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir